Prosessor med 1000 kjerner

Forskere i Skottland hevder å ha gjort et gjennombrudd på veien mot kraftigere, strømgjerrige prosessorer.

Field Programmable Gate Array (FPGA)-teknologi gjør prosessoren 20 ganger raskere enn dagens prosessorer. (Illustrasjonsbilde: Istock.)

Et forskerteam fra Glasgow University under ledelse av dr. Wim Vanderbauwhede har lykkes med å få presset inn 1000 kjerner på én enkelt brikke, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

I samarbeid med kolleger ved University of Massachusetts har forskerne brukt en brikke kalt Field Programmable Gate Array (FPGA), som kan konfigureres til spesifikke kretser av brukeren istedenfor å være henvist til fabrikkinnstillingene. Denne teknologien gjorde det mulig for dr. Vanderbauwhede å dele transistorene i brikken inn i små grupper, og deretter be hver av disse om å utføre forskjellige oppgaver og på den måten skape 1000 minikretser – eller sagt på en annen måte, en prosessor med 1000 kjerner.

20 ganger raskere enn dagens prosessorer

For å demonstrere brikkens effektivitet, brukte forskerteamet den til å behandle en MPEG-algoritme ved en hastighet på fem gigabit per sekund, omtrent 20 ganger raskere enn prosessorer som brukes i dagens pc-er.

Dr. Vanderbauwhede håper å presentere sin forskning på det internasjonale symposiet for Applied Reconfigurable Computing i mars.

Kilde: Idg

Kim

Daglig Leder hos Kims DataRep

Legg igjen en kommentar

Lukk meny
×

Handlekurv