Hodetelefoner av vidunderlig kvalitet


Bowers & Wilkins P5

• Frekvensområde: 10Hz – 20kHz
• Følsomhet: 115dB/V ved 1kHz
• Impedanse: 26 ohm
• Vekt: 195g
• Fjernkontroll på ledning kompatibel med iPhone

Bowers & Wilkins er et navn som gjerne forbindes med lyd av en høyere klasse. Du ender gjerne opp med å betale en del for dette, men det ligger på en måte i saken natur. Du får det du betaler for, stort sett i alle fall. Vi hadde en del forventninger da dette selskapet bestemte seg for å lage hodetelefoner. Ikke bare det, men hodetelefoner som i tillegg er forberedt for iPhone eller iPod hvis det er det du har.

Her finnes ikke plast, bare metall og skinn.

Her finnes ikke plast, bare metall og skinn.

Ut av boksen
Vi har testet en del utstyr fra denne produsenten tidligere og kjennetegnene er klare. Allerede når du får esken kjenner du at dette er hodetelefoner med kvaliteten i høysetet.

Inni esken finner du selve hodetelefonene samt en veske å frakte dem i. I tillegg får du med to kabler. Den ene er en standardkabel som er beregnet på rene musikkspillere og den andre er en kabel med mikrofon som kan brukes sammen med en iPhone. Det følger også med en overgang fra 3,5 mm minijack til standard 6,35 mm jackplugg.

Når vi tar selve hodetelefonene i øyensyn er det en ting som slår deg med en gang. Bortsett fra isoleringen på kabelen fra musikkenheten til hodetelefonene, er det ikke en plastbit så langt øyet rekker. Her er det metall og lær som gjelder, og kun det. Dette gjør dem ikke bare vakre å se på, men også behagelige å bruke. Vi er imidlertid litt bekymret for at alt læret kan bli litt svett når sommeren kommer.

Her ser vi både kabelfestet og du to små metallpluggene som holder øreputene på plass sammen med magneter.

Her ser vi både kabelfestet og du to små metallpluggene som holder øreputene på plass sammen med magneter.

Alt passer sammen
For det første er det tydelig at det har gått med mye tankearbeid før disse hodetelefonene ble sendt ut på markedet. Det første vi skal nevne er putene som ligger inn mot øret. Her må vi skyte inn at disse enhetene ligger oppå ørene, de omslutter dem ikke.

Disse putene kan tas av. Ikke slik du er vant til med en masse elastiske greier og en mye styr. Disse bare henges på der de skal være og de holdes på plass av to små plugger og magneter. Meget elegant og ikke minst praktisk. Hvis en ørepute skulle bli ødelagt, eller rett og slett slitt ut, ja, jeg regner med å bruke disse så lenge, er det bare å kjøpe en ny pute ikke et nytt sett hodetelefoner.

Under den ene øreputen ligger også kabelfestet. Her er det du skifter ut avhengig av om du vil bruke kabelen med mikrofon eller den uten. Festeanordningen er laget slik at du ikke vil få et åpenbart slitepunkt på ledningen der den kommer i kontakt med hodetelefonene.

Her er gjerne et av svakhetspunktene hos mange andre. Jeg tviler på om denne typen festeslitasje vil oppleves her. Skulle det nevnes noe må det være at kabelen er skremmende tynn uten at jeg dermed vil påstå at den vil ryke.

Legg igjen en kommentar

Lukk meny
×

Handlekurv