Guide: Montering av prosessorkjøler

Preparering og montering av prosessorkjøler

Det finnes mange måter å klargjøre en prosessor på før montering av uoriginal kjøler. Her får du presentert noen enkle og effektive metoder.

Guide: Montering av prosessorkjøler

Rengjøring av prosessor

Overflaten av en prosessor og kontaktflaten mellom kjøler og prosessor bør være klinisk ren for at kjølepasta skal komme ordentlig til og for å få fylt igjen små ujevnheter på flatene. Måten den kan rengjøres på er forskjellig.

Først tar man et bankkort eller liknende og skraper forsiktig av det tykkeste laget med kjølepasta. På denne måten kan man spare seg litt slit når man bruker en av de følgende metodene:

1. Den mest effektive måten

Man kjøper seg en flaske isopropanol/rødsprit på en bensinstasjon, eller andre steder hvor dette selges, og tar litt på en klut som ikke etterlater lo eller andre rester. Hold prosessoren med et godt grep i sidene av printplaten og gni forsiktig helt til den er fri for gammel kjølepasta og annen skit. Samme gjøres på kjøleren om den er skitten. Den skal være helt blank.

2. Den billigste måten

Ta en avis og riv av en side. Fukt den så vidt i varmt vann og gni forsiktig på prosessoroverflaten. Skift papir ofte, da den har en tendens til å bli porøs og flasse av om den blir slitt. Sørg for at overflaten er så ren som overhodet mulig før du påfører ny kjølepasta.

Når det er gjort grundig skal den se nesten slik ut:

Tips
Er man usikker på om kluten/papiret/væsken man skal benytte etterlater rester kan man teste det på glass eller speil. Benytt samme måten som du har planlagt på prosessor og kjøler. Etterlater stoffet rester bør du vurdere å finne noe som er bedre egnet.

Man skal ikke ta på annet enn sidene av prosessoren. Tar man på undersiden av den, der elektronikken er eksponert, kan man risikere å ødelegge prosessoren. Oversiden av den skal som sagt være helt ren. Fingeravtrykk og annet smuss vil redusere kjøleevnen.

Kilde:  ITpro

Legg igjen en kommentar

Lukk meny
×

Handlekurv