Lag en Windows 7 USB-stick

Lag en Windows 7 USB-stick

Det finnes utallige guider og liknende som fungerer like godt som denne, og det finnes like mange som ikke fungerer. I denne guiden er det benyttet en USB-stick fra Clas Olhson, 16GB til 249 kr. Type Kingston Datatravler G2.

Det viktigste i denne guiden er at du gjør det eksakt slik som det står beskrevet. Glemmer du, eller feiler på noen av punktene, vil dette mest sannsynlig ikke fungere.

Fordelen med å installere fra USB er at det er enkelt og kjapt. En full installasjon tar kanskje 15 minutter. Dette gjør det enkelt å installere operativsystemer på maskiner som ikke har CD/DVD ROM, og det er enkelt å frakte med seg. Det skal også nevnes at dette fungerer også på flere operativsystemer, og ikke bare på Windows 7.

Som nevnt, er dette en enkel og effektiv metode, eneste kravet som stilles er at hovedkortet ditt støtter USB.

Dette trenger du:

 • USB Flash Stick (Minimum 4GB)
 • Windows 7 installasjonsfiler.

Følg veiledningen under til punkt og prikke, så skal det gå greit. Det blir bemerket de plassene der du må være ekstra oppmerksom.

Vi setter i gang

 1. Sett en USB-Stick i datamaskinen du har Windows 7-filene på. Har du mye ekstra utstyr tilkoblet via USB kan det være en fordel å fjerne dette under denne operasjonen da det kan lett gå i surr med stasjonsbokstavene. NB: Husk å ta backup på det som eventuelt allerede ligger på minnepennen, da dette vil gå tapt.
 2. Åpne Ledetekst (Command Prompt) med administratorrettigheter. Enkleste veien for å gjøre dette er å gå på Start –> Alle Programmer –>Tilbehør og så høyreklikke på Ledetekst og velge Kjør som Administrator.
 3. Nå trenger vi litt informasjon om USB-Stick’en, blant annet hvilken stasjonsbokstav den har. Skriv følgende i ledeteksten: DISKPART. Du vil nå få opp informasjonen du ser på bildet under:

  Nå skriver du inn LIST DISK. I teksten som kommer opp må du notere deg nummeret på minnepennen. Av bildet under, er det to disker som er listet opp. Disk 0 er den fysiske harddisken på maskinen, mens Disk 1 er den fysiske minnepinnen.

 4. Videre kommer en rekke med flere kommandoer. Det som er viktig her er at du merker deg hvilken stasjonsbokstav som faktisk er minnebrikken din, for dette trenger du senere. Her har vi tatt utgangspunkt i at minnepennen er Disk 1, som vist på bildet over.

  Så, her er listen over kommandoer du nå skal kjøre, du vil se at disse blir utført etter hvert.

  Skriv: SELECT DISK 1
  Skriv: CLEAN
  Skriv: CREATE PARTITION PRIMARY
  Skriv: SELECT PARTITION 1
  Skriv: ACTIVE
  Skriv: FORMAT FS=NTFS

  Denne prosessen vil nok ta litt tid, avhengig av størrelsen på minnepennen din. Når prosessen er ferdig skriver du:

  Skriv: ASSIGN
  Skriv: EXIT

  Ikke lukk ledeteksten enda, vi skal skrive en kommando til om litt. Under ser du et bilde av alle utførte kommandoer frem til formatering:

 5. Når formatering er ferdig, og det står at den er “completed” så er det tid for snart flytte filer over til minnepinnen. Legg DVD’en i DVD-spilleren på datamaskinen og sjekk stasjonsbokstaven en gang til, for å være sikker på du har dette rett. Her er nå stasjonsbokstaven for DVD ROM “D“. Og Minnepennen er blitt til “G“.
 6. Nå kan du hente frem ledetekst-vinduet igjen og skrive følgende:
  Skriv: D:CD BOOT og klikk enter. (D: er her stasjonsbokstav for DVD ROM som inneholder Windows 7)
  Skriv: CD BOOT og trykk enter.
 7. Følgende kommando skal nå skrives inn i ledetekst:
  BOOTSECT.EXE/NT60 G:
  (OBS!!: G er her vår stasjonsbokstav for minnepenn i dette tilfellet. Pass på at du bruker rett bokstav.)

 8. Neste steg er å kopiere inn alle filene som ligger på DVD’en, over på minnepennen.
 9. Din minnepenn skal nå være klar for å brukes. Den skal være klar til å bootes med, og den inneholder de filene du trenger. Det eneste du nå må sørge for er at maskinen din er satt opp til å boote fra USB. Hvordan du gjøre dette ser du i manualen for hovedkortet ditt da du skal utføre dette i BIOS.

  Kilde: itpro

Legg igjen en kommentar

Lukk meny
×

Handlekurv