Jeg bytter nå også skjerm på laptop!

Hei,

Jeg bytter no også skjerm til laptop, da jeg har hatt en del forespørsler om dette har jeg måtte takket nei på grunn av manglende leverandør. Å bytte skjerm går egentlig ganske kjapt, men ventetiden er noe lengre på grunn av leveringstiden fra leverandør.  Prisen på skjermbytte er 1000kr – uten timesbetaling. Det vil si 1000kr uansett hvor lang tid jeg bruker. Skjerm kommer i tillegg, prisen på en skjerm starter fra 600 til 1800kr, det kommer ann på om du vil ha en matt eller glossy skjerm og hvilken datamaskin du har.

Hva er forskjellen mellom matt og glossy?

Det finnes to typer moderne LCD-skjermer: matt (antirefleks) og blank. Begge har sine fordeler og ulemper.

Matte skjermer får ikke lys eller reflekser på dem, men de samme ru overflate (polarisator) som reduserer styrken av det reflekterte lys resulterer i mindre kontrast og lysstyrke siden lyset fra LCD-skjermen har til å passere gjennom den. Matte skjermer diffuse lys i stedet for å reflektere det slik at de kan være lettere å lese utendørs, hvis bakgrunnslyset gir nok lysstyrke. Du trenger ikke å bekymre deg for refleksjoner i motsetning med en blank skjerm. En av ulempene med en sterk anti-refleks belegg i matte skjermer er en kornete “krystallinsk” mønster som er mest synlig når du viser tekst på hvit bakgrunn.

Glossy skjermer har levende farger og høy kontrast og lysstyrke fordi de har en jevn, høyglanset overflate. Som et resultat, er det ofte valget for filmer eller spill. Imidlertid kan sterke lyskilder i miljøet årsaken blending på disse skjermene som er ikke bare irriterende, men også føre til slitne øyne og smerte. Hvis belysningen ikke er tilstrekkelig, vil du også se forstyrrende reflekser på skjermen. Noen grafikk designere kan finne fargene unøyaktig, selv om det meste avhenger av LCD-matrisen. Glossy vil fungere bra for deg hvis belysningen i rommet ditt ikke skaper noen gjenskinn på skjermen.

Kim

Daglig Leder hos Kims DataRep

Legg igjen en kommentar

Lukk meny
×

Handlekurv