En liste med nyttige programmer

Antivirus

Ad-Aware Free Internet Security
Ad-Aware Free Internet Security er et antivrus og anti malware program. Det er en beskyttelse mot virus og det besytter mot, og fjerner spionprogrammer som har sneket seg inn på maskinen. Programmet har også en Rootkit scanner. Rootkit er skadelig programvare som ligger på et nivå som vanlige antivirus ikke når. Det er ikke nødvendig å installere Google Chrome slik den foreslår under installasjonen. Programmet er klart for Windows 7.
avast! Free Antivirus 5.0
avast! Free Antivirus 5.0 er et gratis antivirusprogram, det har e-post skanning, enkel oppdatering, et enkelt brukergrensesnitt. Det eneste de krever er at du registrerer deg online, men det er helt gratis! Programmet fungerer på alle Windows versjoner. Det står at programmet er en demo versjon, men når du registrerer deg får du fullversjonen. Registrer deg her. Programmet er klart for Windows 7. Programmet finnes også på norsk.
AVG Anti-Virus Free Edition 2011
AVG Anti-Virus Free Edition 2011 er et gratis antivirusprogram. Programmet har automatisk oppdatering, sanntids-skanning, e-post skanning, Anti Spyware, “On-Demand Scanner” og bruker svært lite resurser. Programmet er klart for Windows Vista. Programmet er klart for Windows 7.
Avira AntiVir Personal Edition
Avira AntiVir Personal Edition er et antivirusprogram, det er enkelt i bruk og enkelt å holde oppdatert. Det mangler dessverre e-post skanning, men er helt gratis. Programmet er klart for Windows 7.
COMODO Internet Security
COMODO Internet Security er en programpakke som inneholder både antivirus og brannmur. Antivirus delen beskytter deg mot virus. Brannmuren beskytter deg mot at hackere skal klare å bryte seg inn på maskinen din fra internett. Under installasjonen kan du velge om du vil installere antivrus, brannmur eller begge deler. Programmet er klart for Windows 7.
F-Prot for Dos
F-Prot for Dos er et gratis antivirusprogram. Programmet kjøres fra Dos eller fra to disketter, slik at du effektivt kan fjerne virus fra en infisert maskin. Hent nyeste virus definisjon her.
Microsoft Security Essentials
Microsoft Security Essentials er et gratis antivirusprogram fra Microsoft. Programmet er raskt og bruker lite resurser og har et meget enkelt grensesnitt. Programmet finnes i versjoner for Windows XP, Windows Vista og Windows 7. Programmet finnes også på norsk.

Sikkerhet

Eraser
Vil du være sikker på at filene du sletter er slettet? Da kan Eraser være programmet for deg.
HandyBits EasyCrypto Deluxe
HandyBits EasyCrypto Deluxe er et program som lar deg kryptere filer, slik at bare de som kjenner passordet kan lese filene. Programmet har mulighet for norske menyer.
Malwarebytes Anti-Malware
Malwarebytes Anti-Malware er et program som hjelper deg å oppdage og slette skadelig programvare fra maskinen din.
Programmet klarer å fjerne mye som velkjente antivirusprogrammer må gi tapt på. Programmet er klart for Windows 7.
Spybot-Search & Destroy
Spybot-Search & Destroy er et program som søker etter endringer og spywares i maskinen og leiter opp programmer som endrer oppringning (som gir deg astronomiske tlf. regninger), endrer startside i nettleseren og finner trojanere som åpner bakdører i maskinen. Spybot-Search & Destroy gjør en så grundig jobb at du kan bli usikker nå du ser hva den finner. Programmet er klart for Windows Vista.
SpywareBlaster 4.4
SpywareBlaster er et program som hjelper deg å holde maskinen fri for dritt. Det fungerer slik at det stopper ting fra å bli installert i stedet for å måtte rydde opp i dritten i etterkant. Legger en mengde kjente (beryktede) sider og filer i Restricted Zone og stopper nettleseren fra å laste ned filer, skadelige javascript og ActiveX programmer uten din, og andres, viten. Programmet er klart for Windows 7.
Sunbelt Personal Firewall
Sunbelt Personal Firewall er en brannmur til pc-en din. Den hindrer andre å komme inn i pc-en din utenfra. Det ser ut som om dette koster penger, men etter at prøveperioden går ut fortsetter det å virke dog med begrenset funksjonalitet. Se på siden for å finne ut hva som er forskjellen. Programmet er klart for Windows Vista.
Superantispyware
Superantispyware høres jo ikke helt trygt ut, men programmet gjør en svært god jobb. Superantispyware er et program som detekterer og fjerner en rekke skadelige programmer som; Spyware, Adware, Malware, Trojanere, Keyloggere, Rootkits mm. Programmet er klart for Windows 7.
ZoneAlarm Free Firewall
ZoneAlarm Free Firewall er en brannmur til pc-en din. Hindrer andre i å komme inn i pc-en utenfra. Denne brannmuren skårer best i test til stadighet, enkel i bruk og gratis!!! Programmet er klart for Windows Vista.

Topp


Pakkeprogrammer

7-Zip
7-Zip er et pakkeprogram som bruker det meget kraftige “7z” formatet. Programmet kan pakke i følgende formater: 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 og TAR. Utpakking av foruten de som er nevnt: RAR, CAB, ARJ, LZH, CHM, Z, CPIO, RPM og DEB. Programmet fungerer i Windows 7.
Monkey’s Audio
Monkey’s Audio er et program som på en enkel og rask måte lar deg komprimere musikkfiler. Ulikt tradisjonelle metoder som mp3, ogg og lqt som gir deg en fil med lavere kvalitet, så beholder du kvaliteten med Monkey’s Audio. Du kan fint pakke ut igjen filen senere og få tilbake filen i det formatet den hadde.
TUGZip
TUGZip er et avansert komprimeringsverktøy med et enkelt grensesnitt. Det støtter en rekke filformater. Kan komprimere til: 7-ZIP, BZ2, CAB, LHA (LZH), SQX, TAR, TGZ, YZ1 og ZIP. Det har også støtte for å lese/dekomprimere: ZIP, 7-ZIP, A, ACE, ARJ, BZ2, CAB, CPIO, DEB, GCA, GZ, IMP, LHA (LZH), LIB, RAR, RPM, SQX, TAR, TGZ, TBZ, TAZ og YZ1. I tillegg har det støtte for BIN, C2D, IMG, ISO og NRG disc-images. Fungerer ikke i Windows Vista.
WaveZIP
WaveZIP er et program som lar deg komprimere WAV filer. WAV filer tar som kjent meget stor plass, så dette er et greit program hvis du ønsker å minke filstørrelsen uten å konvertere til et annet filformat.
Winace
WinAce er et program som brukes til å komprimere/dekomprimere filer. WinAce har full støtte for følgene arkiver: ACE, ZIP, LHA, MS-CAB, JAVA JAR, og kan pakke ut ACE, ZIP, LHA, MS-CAB, RAR, ARC, ARJ, GZip, TAR, ZOO og JAR filer.
Winrar
WinRar er et program som brukes til å komprimere/dekomprimere filer. WinRar har full støtte for RAR og ZIP arkiver og kan pakke ut CAB, ARJ, LZH, TAR, GZ, ACE, UUE, BZ2, JAR, ISO filer. Programmet er klart for Windows 7. (Det er litt drøyt å kalle dette for gratis, men det fungerer fortsatt etter endt prøveperiode.)
Winzip
WinZip er et program som brukes til å komprimere/dekomprimere filer. (.zip) Programmet er klart for Windows 7. (Det er litt drøyt å kalle dette for gratis, men det fungerer fortsatt etter endt prøveperiode.)

Topp


Nettlesere, e-post og chat

Deepnet Explorer
Deepnet Explorer er nettleser basert på IE motoren men som skal være vesentlig mer sikker og brukervennlig. Finnes i to utgaver med og uten P2P støtte (Gnutella) og ser ut som IE møter Opera etter en pils med Firefox. Har også RSS støtte, som du kan velge å ikke installere. Fordelen i forhold til IE er at den har skjønt at internett kan være en skummel plass å være og har støtte for å filtrere/blokkere en masse dritt samtidig som den støtter MS sin versjon av internett. I tillegg har den tabbed browsing og diverse Opera/Firefox funksjoner.
Firefox 3.6
Firefox er en liten kjapp nettleser fra folkene bak Mozilla. Laster sidene raskt og har innebygget pop-up stopper. Det finnes hauger av addons, f.eks Adblock Plus som fjerner reklame og Flashblock som blokkerer flash filer. Finnes også på norsk. Programmet er klart for Windows 7.
Google Chrome
Google Chrome er som navnet avslører en nettleser fra Google. Chrome er en rask nettleser og det kommer stadig nye og praktiske tillegg til nettleseren. Programmet er klart for Windows 7.
ICQ 7
ICQ 7 er et program for “chatting” på internett. En tanke mindre brukervennlig enn Msn Messenger. Programmet er klart for Windows 7.
IncrediMail
Syns du mail programmet ditt er for kjedelig? Da kan IncrediMail være noe for deg. Programmet er klart for Windows 7.
MailWasher Free
MailWasher Free er et program som hjelper deg å bekjempe spam. Programmet lar deg forhåndsvise mail på server før du laster den ned på maskinen, slette mail på server, sette opp lister over venner og svartelister mm. Programmet er klart for Windows 7.
Messenger Plus! Live 4.90.392
Messenger Plus! Live er et program som gir deg mange ekstra funksjoner i Windows Live Messenger. Noen som gjør det enklere, noen gøyere og noen nyttige. For en fullstendig liste se her. Husk! Si nei til å installere sponsorprogrammet! Dette er noe dritt som du ikke vil ha på maskinen. Programmet er klart for Windows 7.
Opera 10.63
Opera er en rask og genial nettleser. Når du har lært deg Opera å kjenne vil du nødig gå tilbake til Internet Explorer. Det er en mye sikrere nettleser enn noen annen på markedet. Finnes både på bokmål og nynorsk. Opera har nå også fått “Turbo”, en teknologi som skal gjøre det raskere å åpne nettsider over trege internett-forbindelser. Programmet er klart for Windows 7. Opera har blitt mye raskere, tester viser at det er den raskeste nettleseren. Programmet er klart for Windows 7.
Pegasus Mail
Pegasus Mail er en kjapp liten e-post klient. Proppet av funksjoner. Programmet er klart for Windows 7.
PopTray 3.2
PopTray 3.2 er et program som lar deg sjekke om du har fått mail og gir deg muligheten til å slette mailen uten å laste den ned på maskinen din.
Skype
Skype er et program som lar deg ringe fra pc til pc helt gratis. Programmet holder hva det lover: “Skype is free Internet telephony that just works.” Programmet inneholder også en enkel IM klient. Programmet er klart for Windows 7.
Thunderbird 3
Thunderbird 3 er en e-post klient fra folkene bak nettleseren Firefox. Thunderbird 3 gjør det enkelt å organisere, sikre og tilpasse e-posten din. Programmet er klart for Windows 7.
Trillian Astra
Trillian Astra er et chat program som kan ta seg av både MSN Messenger, AOL Messenger, Yahoo! Messenger og ICQ. Du trenger med andre ord bare dette programmet for å bruke disse mulighetene. Programmet er klart for Windows 7.
Windows Live Messenger 2011
Windows Live Messenger 2011 er Microsofts program for å “chatte” med venner på internett. Det er et program som er veldig enkelt å komme i gang med og du ser om dine venner er på nettet samtidig som deg. Programmet er klart for Windows 7.
Yahoo! Messenger
Yahoo! Messenger er et chat program på lik linje med MSN Messenger. Det har ikke på langt nær så mange brukere, men hvis du ønsker å kunne bruke voice og webkamera sammen med vennene dine, så er dette et godt valg. Programmet er klart for Windows 7.

Topp


Hjemmesideverktøy

AceFTP 3
AceFTP 3 er et program for å overføre filer over ftp, som f.eks. å publisere hjemmesider.
Arachnophilia
Arachnophilia er et program for å lage hjemmesider, det har et enkelt grensesnitt og inneholder bl.a. en ftp klient for å legge ut hjemmesiden når den er ferdig. Programmet er ikke på mer enn 1.5MB.
FileZilla
FileZilla er en ftp-klient basert på åpen kildekode. Gratis og tilgjengelig for brukere av både Windows, Linux og Mac OS X.
JAlbum
JAlbum er en gratis web fotoalbum generator. På en enkel og lettfattelig måte, kan du lage dine egne fotoalbum for hjemmesiden eller til bruk på cd. Du trenger ikke kunne html for å bruke programmet. Programmet fungerer i Windows 7.
Nvu
Nvu er en html editor som på en enkel måte lar deg lage hjemmesider. Like enkel å bruke som Frontpage og lager like god kode som Dreamweaver. Programmet fungerer i Windows 7.
Selida
Selida er et meget enkelt program å lage hjemmesider med, det har et enkelt grensesnitt og har noen “ferdige” oppsett for å hjelpe deg i gang.
VisionGS PE
VisionGS PE er et program som lar deg legge ut bilder på internett fra webkamera. Det er enkelt å sette opp og enkelt i bruk.

Topp


Grafikk

Drawing for Children
Drawing for Children er et tegne program for barn, det inneholder en mengde tegn og symboler. Det beste er vel at du også har mulighet til å “låse” programmet slik at dine håpefulle ikke får tilgang til resten av pc-en.
FastStone Image Viewer
Windows XP lar deg bla i bilder, men FastStone Image Viewer er et mye bedre program som lar deg vise bilder hele 60 forskjellige typer overganger. Samtidig lar programmet deg endre navn, beskjære, gjøre om størrelsen, fjerne røde øyne, justere og legge på vannmerker på et eller alle bilder i en mappe. Støtter en rekke filformater, blant annet lagring til PDF. Programmet er klart for Windows 7.
IconArt
IconArt er et program som lar deg lage dine egne ikoner, til f.eks. snarveier på skrivebordet. Du kan enten lage det helt fra start eller du kan importere bilder og lage ikoner av det.
IrfanView
IrfanView er gratis billedvisnings/billedbehandlings program, som støtter et meget stort antall formater. For noen av formatene må du laste ned pluggins, men de er lett tilgjengelig fra hjemmesiden til IrfanView. Programmet er klart for Windows 7.
Paint.NET
Paint.NET er et billedbehandlings program. Det har et enkelt og oversiktelig grensesnitt.
Har støtte for layers, en god del spesial effekter og har mange nyttige verktøy. Absolutt et program som kan anbefales. Programmet er klart for Windows 7.
PhotoFiltre V6 free
PhotoFiltre er program for billedbehandling. Programmet tilbyr relativt avansert billedbehandling. Det tilbys også en rekke filtre som kan lastes ned gratis. Programmet er klart for Windows 7.
Photoscape 3.5
Photoscape er program som nærmest kan sees på som en stor verktøykasse. Her kan du redigere blider, animere gif-filer, skrive ut flere bilder pr. side, hjelper deg å ta print screens, lage lysbildeshow, sy sammen flere bilder, bruke det som bildeviser +++. Kort sagt programmet kan brukes til utrolig mye. Hvordan programmet ser ut kan du se her: Screenshots Programmet er klart for Windows 7.
Picasa
Picasa er et program som lar deg organisere bildene du har på pc-en. Du kan gjøre enkle justeringer av bilder og legge inn kommentarer i selve bilde-filen, lage websider av valgte bilder og lage CD-er med lysbildeshow. Programmet er klart for Windows 7.
Pixia
Pixia er et gratis billedbehandlings program. Det er lite av størrelse, men kan gjøre store ting. Programmet er klart for Windows 7.
SlowView
SlowView er et billedvisnings program, det gjør det enkelt for deg å få en oversikt over de bildene du har på pc-en. Programmet ligner på det mer kjente ACDsee men er helt gratis.
XnView
XnView er et billedvisnings program som er fullt på høyde med ACDSee. Programmet er klart for Windows 7.

Topp


Nedlastingsprogrammer

GetRight
GetRight gjør nedlasting fra nettet mye enklere og sikrere, kan gjenoppta brutte nedlastinger. Gir deg mulighet til å segmentere nedlastingen, dvs. laste ned filen i flere biter for å oppnå høyere hastighet. Anbefales. Programmet er klart for Windows Vista.
LeechGet
LeechGet er et nedlastingsprogram som integererer seg med Intenet Explorer, plugins til Netscape og Opera er også tilgjengelig. Det lar deg dele opp filene slik at du kan oppnå høyere hastighet fra en treg server. Programmet er klart for Windows Vista.
Net Transport
Net Transport er et nedlastingsprogram som ligner svært mye på FlashGet. Det har et enkelt grensesnitt og fungerer meget bra. Programmet er klart for Windows Vista.

Topp


Nytteprogrammer

Adobe Reader X
Adobe Reader brukes for å lese dokumenter i Pdf format. F.eks. manualer eller hjelpefiler. Programmet er klart for Windows 7.
ATnotes
ATnotes er et program som gir deg muligheten til å lage huskelapper, på linje med Post-it.
Copernic Agent Basic
Copernic Agent Basic er et program for deg som synes det er vanskelig og søke etter informasjon på “nettet”. Det søker på 8-10 søkermotorer samtidig og spesifiserer søket meget bra.
CutePDF Writer
CutePDF Writer er en pdf skriver. Den legger seg inn som en skriver på maskinen, så du kan velge å skrive ut som pdf. Den har støtte for å skrive ut i stor formater ikke bare A4 som de fleste andre gratis alternativer. Programmet er klart for Windows 7.
EditPad Lite
EditPad Lite er en tekst editor som har endel funksjoner Notepad ikke har. Som f.eks du kan åpne så mange filer du måtte ønske og enkelt bytte mellom filene ved hjelp av “bokmerker” i programmet + mye mer. Programmet er klart for Windows 7.
Excel viewer
Excel viewer er et program fra Microsoft som gjør det mulig for de som ikke har Excel å lese Excel filer.
Foxit Reader
Foxit Reader brukes for å lese dokumenter i Pdf format. F.eks. manualer eller hjelpefiler. Mye mindre og mye raskere enn den mer kjente Adobe Reader. Programmet er klart for Windows 7.
OpenOffice.org 3.2.1
OpenOffice.org er en gratis office pakke og et godt alternativ til Microsoft Office. Den inneholder alt du trenger til “vanlig” hjemmebruk, og den er som sagt gratis. Finnes på bokmål og nynorsk. Programmet er klart for Windows Vista.
PDFCreator
PDFCreator kan lage PDF-dokumenter fra programmer som f.eks. Word og Excel. PDFCreator installeres som en virtuell skriver, og denne velges i programmet for å lage PDF.
Pop-Up Stopper FREE Edition
Pop-Up Stopper er et program som effektivt setter en stopper for, som du sikkert har forstått, alle de irriterende pop up vinduene.
PowerPoint Viewer 2007
PowerPoint Viewer 2007 er et program fra Microsoft som gjør det mulig for de som ikke har MS PowerPoint installert å se PowerPoint presentasjoner.
PrimoPDF
PrimoPDF er en liten sak som lar deg oprette Pdf filer på et blunk. PrimoPDF legger seg inn som en skriver på pc-en din. Når du skal lage en Pdf fil så velger du bare å skrive ut, så velger du PrimoPDF som skriver, enkelt å greit. Programmet er klart for Windows 7.
Visio 2007 Viewer
Visio 2007 Viewer lar deg åpne, tegninger og diagrammer laget i Microsoft Visio 5, 2000, 2002, 2003 og 2007 uten at du har Visio installert på maskinen.
Word viewer
Word viewer er et program fra Microsoft som gjør det mulig for de som ikke har MS Word installert å lese word dokumenter. Denne kan også vise dokumenter skrevet i Word 2007 med *.docx ending.

Topp


Lyd og video

Ashampoo Media Player+
Ashampoo Media Player+ er en media player utenom det vanlige, hvis du tar i bruk div. små tillegg, så kan du brenne musikken din til cd og du kan lage “lysbilde” show av bildene dine.
Audiograbber
Audiograbber er et program som lar deg kopiere musikk cd-er. Programmet har et lettforståelig brukergrensesnitt, med mulighet for menyer på norsk. Kvaliteten på mp3 filene er så som så med den medfølgende enkoderen, men hvis du setter programmet opp til å bruke Lame (den finner du også på siden) får du et meget godt resultat.
EAC – Exact Audio Copy
EAC – Exact Audio Copy er et kjempe program til å rippe/kopiere cd-er. Mer nøyaktig enn AudioGrabber og tar vanskelige cd-er som andre programmer ikke klarer.
Media Player Classic
Media Player Classic er en media player som ser ut som Windows Media Player 6.4, men den har mange flere instillinger, slik at du kan tilpasse den bedre. Kan bla. vise undertekster på DivX;-) filmer.
Nimo Codec Pack
Nimo Codec Pack er en pakke med codeker for å spille av DivX;-) filmer, den inneholder det du trenger for å spille av de fleste bilde- og lydformater.
QuickTime 7
QuickTime er et program for å spille av en del filmklipp på internett.
VLC media player
VLC media player er en medieavspiller for en hel rekke av lyd og videoformater (MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, mp3 ogg osv.) Den kan også spille av DVD, VCD og div. streaming formater. Med VLC media player kan du også spille av DivX/XviD filmer med tekst.
Winamp
Winamp er et program som er helt ypperlig til å spille av musikk (Cd og Mp3).
Windows Media Player 11
Windows Media Player er velegnet til å lytte til musikk eller å se videosnutter fra nettet. Dette er den nyeste medie avspilleren fra Microsoft.

Topp


Utilities

A.F.5
A.F.5 er et program som er ypperlig hvis du ønsker å endre navn på mange filer. F.eks. bilder fra digitalt fotoapparat som du ønsker å gi et mer meningsfylt navn. (Det burde gjerne programmet fått også.)
Active@ KillDisk – Hard Drive Eraser
Active@ KillDisk – Hard Drive Eraser er et lite og kompakt program som gir deg muligheten til å slette data på harddisker og disketter på en sikker måte, slik at det ikke er mulig å hente frem data fra diskene. Programmet er klart for Windows 7.
Attachment Options
Attachment Options er et program som lar brukere av MS Outlook 2000 SP3, Outlook 2002, Outlook 2003 og Outlook 2007 selv avgjøre hvilke fil vedlegg som skal kunne åpnes fra Outlook. Dette er et “bare må ha” program for Outlook brukere. Programmet er klart for Windows Vista.
Attribute Changer
Attribute Changer gir deg mulighet til å endre fil attributtene på maskinen, som f.eks. fildato. Programmet er klart for Windows 7.
AutorunCD Assistant 1.16
AutorunCD Assistant 1.16 er et program som hjelper deg å lage autorun funksjon på dine hjemmelagde cd-er.
AutoStreamer
AutoStreamer er et program som på en svært enkel måte lar deg lage en Windows XP CD med Service Pack 3. Sparer deg for mye tid når du skal reinstallere Windows.
CCleaner
CCleaner er verktøy som fjerner midlertidige filer fra maskinen din. Det hevder også å optimalisere Windows så det kjører raskere. Fjerner også sporene du legger igjen på maskinen etter en tur på nettet. Programmet er klart for Windows 7.
CDBurnerXP Pro
CDBurnerXP Pro er et brenneprogram for CD og DVD. Programmet inneholder “alt” du trenger for å brenne cd-er og DVD plater. Det støtter ISO9660, BURN-PROOF, CD-R/CD-RW, DVD+R/RW og DVD-R/RW. Kan lage/brenne ISO filer, brenne Aduio cd-er å “rippe” Audio cd til MP3, OGG, WMA og Wav. Programmet er klart for Windows 7.
CDCheck
CDCheck er et program som sjekker cd-ene dine for feil, og gir deg mulighet til å redde filene som ligger på cd-en.
Daemon Tools
Daemon Tools er et program som oppretter en virtuell cd-rom stasjon på pc-en din. Det gjør at du kan montere image filer (speilbilde av en cd) og kjøre dem som en vanlig cd. Helt genialt hvis du har barn i huset og er redd for orginal cd-en. OBS!! Hvis den installeres som standard vil du få med “Daemon Tools Search Bar” som i realiteten er et program som heter WhenU. WhenU laster ned reklame dritt og shopping info og har ingen nytte. Det kan avinstalleres igjen. Programmet er klart for Windows Vista.
Disk Investigator
Disk Investigator er et program som lar deg sjekke hva som egentlig ligger på harddisken din, det kan også hjelpe deg å redde filer du har kommet til å slette utilsiktet.
Diskeeper 7.0 Lite
Diskeeper 7.0 Lite er et program som defragmenterer harddisken i pc-en din. Det gjør en mye bedre jobb enn den som er innebygget i Windows. I tillegg slipper du å avbryte alle tenkelige og utenkelige programmer i pc-en for at den skal klare å gjøre jobben. Programmet er IKKE kompatibelt med Windows Vista.
DirectX Buster
DirectX Buster er et program som gir deg muligheten til å avinstallere DirectX. Programmet fungerer på versjon 5 til 9.x.
DVD Decrypter
DVD Decrypter er et program som lar deg dekryptere å kopiere DVD plater inn på harddisken. Programmet kan også brenne *.img og *.iso filer til DVD. Utvikleren av dette programmet har dessverre blitt tvunget til å gi opp både programmet og domenet pga. lovene ang. kopiering av DVD. Gjør utvikleren en tjeneste. Slå av funksjonen for å sjekke etter oppdateringer. (Det kommer ingen.) Programmet er IKKE kompatiblet med Windows Vista.
DVD Genie
DVD Genie er et program for å kunne endre regionskode slik at du kan spille DVD filmer fra andre land. Den vil bare endre regionskoden i softwaren og ikke på selve spilleren, så hvis spilleren din er låst må du evt. oppgradere den med en sonefri firmware.
DVD Shrink
DVD Shrink er et program som lar deg kopiere en DVD inn på harddisken. Du kan fjerne alle tillegg og språkfiler du ikke har behov for slik at du kan brenne filmen ut igjen på en DVD plate på 4.7GB. Hvis spilleren din ikke er sonefri vil du får en feilmelding. Da kan du bruke DVD Decrypter eller DVDFab Decrypter for først å kopiere filmen inn på harddisken. Programmet fungerer i Windows 7.
DVDFab HD Decrypter
DVDFab HD Decrypter er et program som dekrypterer og kopierer hele DVD platen til harddisken.
Det kopierer og fjerner alle sperrer i en enkel operasjon. Porgammet tar alle dagens kopisperrer. (CSS, RC, RCE, Macrovision, UOPs og Sony ARccOS) Programmet har også full støtte for HD-DVD og Blu-Ray. Programmet er klart for Windows 7.
Folder Size Explorer Extension
Folder Size Explorer Extension er en addon til Windows Explorer. Den gir deg en ny kolonne som viser størrelsen på mappene. Programmet fungerer IKKE i Windows Vista eller Windows 7.
Free Internet Eraser
Free Internet Eraser er et program som sletter sporene du legger igjen på pc-en din når du er på internet. Kjekt program for raskt å slette historikken og filene som ligger igjen på maskinen. Programmet er klart for Windows 7.
FreeRAM XP Pro
FreeRAM XP Pro er et program som frigir og deframenterer minne på pc-en.
Hmonitor
Hmonitor er et program som overvåker pc-en din. Her kan du lese ut CPU temp, turtall på vifter og voltstyrken på diverse komponenter. Krever at du har sensorer på hovedkortet. Programmet er klart for Windows 7.
ImgBurn
ImgBurn er et program som hjelper deg å brenne image filer på CD/DVD. Programmet støtter de fleste kjente image formater. Enkelte å bruke. Programmet er laget av samme person som laget DVD Decrypter. Programmet er klart for Windows 7.
IsoBuster
IsoBuster er et kjempe program hvis du ønsker å se hva en iso fil inneholder. Programmet er klart for Windows 7.
MSconfig for w2k
Her har du MSconfig for Windows 2000. Programmet er egentlig for Windows XP men fungerer utmerket for Windows 2000.
NTFS Reader for DOS
NTFS Reader for DOS gir deg leserettigheter på en NTFS partisjon fra Dos. Programmet støtter lange filnavn komprimerte og defragmenterte filer. Det gir deg mulighet til å lese filer og kopiere filer over fra en NTFS partisjon og over på en FAT partisjon. Kan lagres og kjøres fra en bootdisk.
Paragon Backup & Recovery 10 Free Edition
Paragon Backup & Recovery 10 Free Edition er et program som lar deg ta backup av hele Windows installasjonen din. Ved hjelp av dette programmet kan du gjenopprette hele maskinen din i løpet av 10-15 minutter. Programmet kan lagre backupfilen på en ekstern harddisk, CD/DVD/BluRay eller en nettverksstasjon. Etter en kort registrering i løpet av installasjonen, mottar du serienr. pr. mail. Programmet er kompatibelt med Windows 7.
Password Spectator
Password Spectator er et program som gir deg mulighet til å vise hva som ligger bak **** i passord feltene i diverse Windows programmer. Har du byttet pc og ikke lenger husker passordet på f.eks. e-mailen din, da kan Password Spectator hjelpe deg.
PC Inspector File Recovery
PC Inspector File Recovery er et program som kan hjelpe deg å redde filer hvis du i vannvare har kommet til å slette feil fil. Programmet støtter både Fat 12/16/32 og NTFS filsystem.
PC Inspector Smart Recovery
PC Inspector Smart Recovery er et program som hjelper deg å gjenopprette bilder som er slettet fra minnebrikker til digitale fotoapparater.
PowerMenu
PowerMenu er et lite og genialt program som gir deg muligheten til å sette de programmene du måtte ønske til alltid å ligge øverst. PowerMenu gir deg også muligheten til å minimere til systemvindu eller å gjøre vinduene transparente. Programmet fungerer i Windows Vista.
PowerToys for Windows XP
PowerToys for Windows XP inneholder bl.a. TweakUi for Windows XP. Programmet er laget av Microsoft for Windows XP.
Qcheck
Qcheck er et meget brukervennlig program for å måle overførings hastigheter på nettverk. Både på intranett og internett. Programmet kan også brukes til feilsøking på nettverket.
Regclean
Regclean er et program fra Microsoft som du kan bruke for å “rense” registeret i maskinen din. Dette for å fjerne rester etter programmer som er avinstallert.
SpeedFan
Speedfan er et program som lar deg overvåke og styre viftene i pc-en fra hovedkortet. Det gir deg også informasjon om temp. på harddiskene. Programmet er klart for Windows Vista.
Startup Control Panel
Startup Control Panel lar deg på en enkel måte styre hvilke programmer som skal starte når pc-en starter. Det har et enkelt grensesnitt og gir det tilgang til endel avanserte innstillinger. Programmet fungerer i Windows Vista.
StartupMonitor
StartupMonitor er et lite program som kjører i bakgrunnen på pc-en og gir deg beskjed når et program registrerer seg selv for å kjøre i oppstarten. Sammen med Startup Control Panel gir det deg full kontroll over hva som kjører i oppstart.
ThigtVNC
ThigtVNC er en versjon av fjernstyrings programmet VNC, men som skal bruke mindre båndbredde og derfor være raskere. Programmet er klart for Windows 7.
Toast
Toast er et program for å “torturere” prosessoren for å teste stabilitet og varme utvikling. Bruk IKKE dette programmet hvis du ikke har temperatur monitor og god kjøling!!!
Total Copy
Total Copy er et program som lar deg styre resurs bruk under filkopiering, det lar deg også fortsette kopiering hvis du skulle være uheldig å få et avbrudd i kopieringen.
TweakUi
TweakUi er et program fra Microsoft som du kan bruke for å gjøre endringer i Windows 98, ME og NT4.
Ultimate Boot CD
Ultimate Boot CD er en stor samling programmer som kjøres fra en boot CD. Ved hjelp av denne CD-en kan du kjøre diagnoseprogrammer på systemet ditt, som f.eks. minnestest og du kan kjøre virus kontroll fra Dos.
Universal Extractor
Universal Extractor er et program som lar deg pakke ut det meste av arkivtyper. Enten det er en zip-fil, en installasjonsfil eller en Windows installer (.msi) så ordner dette programmet opp.
Virtual CloneDrive
Virtual CloneDrive er et program som oppretter en virtuell cd-rom stasjon på pc-en din. Du kan opprette opp til 8 virtuelle stasjoner. Det gjør at du kan montere image filer (speilbilde av en cd) og kjøre dem som en vanlig cd. Helt genialt hvis du har barn i huset og er redd for orginal cd-en. Programmet fungerer i Windows 7.
Vista Shortcut Manager
Vista Shortcut Manager eller Windows Vista Shortcut Overlay Remover, er en kjekk liten sak som gir deg muligheten til å fjerne pilen som legger seg på ikonene når du legger ut en snarvei på skrivebordet. Du får muligheten til å fjerne den helt, ha en mindre pil eller legge på din egen variant. Programmet gir deg også muligheten til å fjerne “Snarvei til”. Programmet fungerer også i Windows 7.
VirtualBox
VirtualBox er et program som lar deg opprette virtuelle datamaskiner på din egen datamaskin. På den måten kan du teste forskjellige operativsystemer uten å ha en ekstra PC eller å slette det du allerede har på maskinen. Programmet har støtte for alt fra Microsoft, pluss Linux, Solaris og OpenBSD. Det kan installeres og kjøres både på Windows, Linux, Mac og OpenSolaris maskiner.
VNC
VNC er et program til å fjernstyre andre maskiner over et nettvert, lokalt eller eksternt. Meget enkelt å sette opp og meget stabilt.
Winopen
Har du et ønske om at dine hjemmebrente cd-er starter automatisk når du setter dem i? Da er Winopen programmet for deg. Veldig enkelt å bruke. Programmet er klart for Windows Vista.
Xplorer² lite
Xplorer² lite er et glimrende program for deg som har et lite nettverk og ønsker å få bedre kontroll når du skal overføre filer mellom maskinene. Programmet fungerer i Vista.

Topp


Kjekt å ha

Absolute Mastermind
Absolute Mastermind er et spill som gjør at du virkelig må ta i bruk de små grå.
Beat Ball
Beat Ball er et “break-out” spill, lignende til Arkanoid. Spillet har 120 brett og mengder av ulike effekter. Spillet finnes i to versjoner, en fullversjon og en lite versjon. Fullversjonen er på ca.32MB og lite versjonen er på ca.4MB.
Cubemaster Gold
Cubemaster Gold er en Tetris kloning. Er du en Tetris tilhenger kan dette være vel verd en titt.
Iconoid
Iconoid er et program som lar deg gjøre endringer på skrivebordet, som f.eks. gjøre bakgrunnen på ikonene gjennomsiktig. Den største fordelen er at den kan lagre ditt oppsett av ikoner, slik at hvis et spill eller program endrer oppløsning på skjermen din så setter den ikonene tilbake der de stod. Så slipper du den “dritt jobben”.
Sea Battle
Sea Battle er et veldig enkelt spill. Du plasserer ut dine skip og maskinen plasserer ut sine skip, så er det bare å begynne å skyte. Du finner filen direkte her. (126KB)
TransText
TransText er program som lar deg fjerne bakgrunnsfargen på ikonene på skrivebordet. Programmet er veldig enkelt å ta i bruk.

Topp


Skjermsparere

gPhotoShow
gPhotoShow er en skjermsparer for Windows 95/98/NT/ME/2000/XP/Vista. Den gir deg muligheten til å bruke dine egne bilder som skjermsparer. Du kan også la den spille musikk så lenge skjermspareren er aktiv. Programmet fungerer i Windows Vista.
Polymorf3D
Polymorf3D er en fargerik skjermsparer med stilige 3D figurer som endrer seg hele tiden på skjermen. Mulighet for enkle justeringer av utseende.
Swarm
Swarm er en skjermsparer som viser en sverm med insekter som flyr over skjermen. (16 kb)
Kilde: Pintoen

Kim

Daglig Leder hos Kims DataRep

Legg igjen en kommentar

Lukk meny
×

Handlekurv