Enklere med flere skjermer

Swapwin er verktøyet som lar deg bytte skjerminnholdet i en flerskjermsløsning.

Å bruke flere skjermer krever at man finner en arbeidsflyt som gjør at man kan utnytte fordelen som flere skjermer tilbyr. Hva man kan bruke den andre eller tredje skjermen til, er avhengig av hva man jobber med.

I mange yrker benyttes skjerm nummer to som regel til referansebruk. Hvis man for eksempel er forsker og jobber med å skrive en vitenskapelig artikkel, er det hensiktsmessig å benytte primærskjermen til tekstbehandling mens skjerm nummer to benyttes til for eksempel å lese en vitenskapelig artikkel. Blir man fort opphengt i den vitenskapelige artikkelen som man leser, tar det ikke lang tid før rygg- og nakkesmertene brer seg utover kroppen.

En måte å unngå disse ubehagelighetene på er å bytte innholdet mellom skjermene slik at man får det man konsentrerer seg mest om primærskjermen. Det er nettopp dette verktøyet Swapwin hjelper deg med. Det fiffige med Swapwin er at selv om man bytter innholdet på to skjermer, beholdes oppgavelinjen alltid på primærskjermen. Egentlig bør et verktøy som Swapwin være unødvendig. Windows skulle ha vært buntet med et tilsvarende verktøy.

Bruker du flere skjermer når du jobber, er Swapwin et anbefalt verktøy. Verktøyet er gratis og kan lastes ned fra: swapwin.codeplex.com

 

Kilde:idg.no

Legg igjen en kommentar

Lukk meny
×

Handlekurv