Start Windows raskere med Soluto

Treg PC? Slik sparer du sekundene.

Etter hvert som du installerer stadig flere programmer, synker også ytelsen i Windows.

Dette er fordi registerfila blir større og større, harddisken blir fragmentert og at mange programmer krever å få starte når du snurrer i gang Windows. De som forblir kjørende i bakgrunnen, legger også beslag på ressurser.

Det finnes etter hvert mange programmer som gir deg oversikten over hva som starter når du starter Windows, slik at du selv kan deaktivere enkelte av elementene. Det forutsetter imidlertid at du vet hva som er hva, og gjør du feil kan det være at det er enkelte funksjoner i Windows som ikke vil virke som de burde.

Soluto tar sikte på å hjelpe deg med prosessen der du fjerner enkelte programmer som starter når du starter Windows. Etter installasjon må du starte om maskinen, hvorpå Soluto analyserer hva som bruker tid når du starter opp.

Deretter får du visualisert hvor sekundene går med:

Tanken er så at Solutos brukere bidrar med informasjon om hva de ulike programmene gjør, og om hvilke du trygt kan fjerne fra oppstarten. Enkelte av programmene kan Soluto fjerne automatisk, mens det er andre du manuelt må fjerne selv.

For hvert program finnes det utvidet informasjon om hvor mange Soluto-brukere som har valgt å fjerne det fra oppstarten, hva programmet gjør, hvor mange sekunder det tar av oppstartstiden, etc.:

Hvis du vil kan du også utsette oppstarten av et program slik at du raskere får kontroll på maskinen og kan starte programmene du ønsker.

Soluto er foreløpig gratis og i åpen beta og kan lastes ned på Soluto.com.

Kilde: Dinside

Kim

Daglig Leder hos Kims DataRep

Legg igjen en kommentar

Lukk meny
×

Handlekurv