Klassisk flyserie på nye tokt

«IL-2 Sturmovik» vender tilbake i mars

VELETABLERT: Flyspill troner ikke blant de mest populære sjangerne, men noen enkeltspill har greid å hevde seg på markedet. «IL-2 Sturmovik» er ett av disse. (Bilde: 1C Company)
VELETABLERT: Flyspill troner ikke blant de mest populære sjangerne, men noen enkeltspill har greid å hevde seg på markedet. «IL-2 Sturmovik» er ett av disse. (Bilde: 1C Company)

En kampflysimulator satt til Andre verdenskrig høres kanskje ikke ut som en umiddelbar suksess, men da «IL-2 Sturmovik» kom ut i 2001 så var det med brask og bram. Kritikere og spillere omfavnet det på likt, og det har resultert i en fyldig spillserie etter hvert. Sist vi så serien var på Xbox 360 og PlayStation 3 med «IL-2 Sturmovik: Birds of Prey». Nå vender den tilbake til PC.

Ifølge en pressemelding har utvikler 1C Company: Maddox Games og utgiver Ubisoft planer om å utgi et nytt spill i serien, kalt «IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover», allerede 25. mars i år. Nå er scenen satt til Storbritannia i 1940, hvor det utkjempes heftige luftslag mellom britiske, tyske og italienske flystyrker.

Denne gangen skal man ha over et dusin unike fly til sin disposisjon, og de loves å alle være så nært de ekte flyene som man kommer. En splitter ny grafikkmotor, samt stadig mer realistiske skildringer av det som foregår på bakken skal være noen av nyvinningene. I tillegg vil man kunne utkjempe flerspillertokt med opptil 128 spillere, og de skal visstnok kunne vare i ukesvis, uten at vi blir informert om hvordan det skal løses.

Enspillerkampanjen tar deg for øvrig til det britiske luftforsvaret, der du må slåss mot både tyske motstandere og forrædere på din egen side. Skulle det hele bli for vanskelig så vil spillet også komme med en omfattende treningsdel.

«IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover» utgis 25. mars til PC

Kilde: Vg

Skrevet av Lasse Lervik

Kim

Daglig Leder hos Kims DataRep

Legg igjen en kommentar

Lukk meny
×

Handlekurv