Nytt «Final Fantasy» på vei

Storserien får en oppfølger i år.

MASTODONT: «Final Fantasy»-serien er uhyre populær verden over, og har solgt over 100 millioner eksemplarer. (Foto: Square Enix)
MASTODONT: «Final Fantasy»-serien er uhyre populær verden over, og har solgt over 100 millioner eksemplarer. (Foto: Square Enix)

Som en av verdens største rollespillserier stilles det stadig enorme krav til «Final Fantasy»-spillene, og mange vil nok si at 2010 markerte et av de dårligste årene noensinne for serien. «Final Fantasy XIII» fikk nemlig overraskende ujevn kritikk. I tillegg slapp Square Enix det massive online-rollespillet «Final Fantasy XIV», som fikk en regelrett katastrofal utgivelse.

Det har allerede skjedd store justeringer i sistnevnte spill, og det loves å forbedres ytterligere i løpet av året. Nå ser det også ut til at «Final Fantasy XIII» får en oppstramming, men da i form av en splitter ny oppfølger.

Ifølge Eurogamer annonserte utvikler Square Enix i dag «Final Fantasy XIII-2» til PlayStation 3 og Xbox 360, under en pressekonferanse i Tokyo.

Det skal være den samme gjengen som var ansvarlige for Final Fantasy X-2 og Final Fantasy XIII som står bak spillet, og igjen er det Motomu Toriyama som sitter i produsentstolen. Spillet skal utgis «neste vinter», uten at vi vet mer enn det. Det kan bety at spillet, som «Final Fantasy XIII», utgis før årsskiftet i Japan, og noe senere her på kontinentet.

Denne gangen får hovedpersonen Lightning nok en følgesvenn. Videre vil spillet fokusere på å nøste opp løse tråder og ubesvarte spørsmål fra forgjengeren, og vi loves også at kampsystemet er videreutviklet fra sist gang.

«Final Fantasy»-serien er ikke lagt opp som de fleste andre spillserier, og navnet er mer en paraply for en rekke noenlunde relaterte japanske rollespill, ettersom de ikke er direkte oppfølgere. Square Enix har likevel laget oppfølgere til noen av spillene i serien tidligere, senest med «Final Fantasy X-2».

Kilde: Vg

Skrevet av Lasse Lervik

Kim

Daglig Leder hos Kims DataRep

Legg igjen en kommentar

Lukk meny
×

Handlekurv