iPad-alternativ til tusenlappen – Test

aPad koster en brøkdel av en iPad, og skal ifølge reklamen være «Perfekt til elektroniske bøker, surfing og email». Når noe høres ut som om det er for godt til å være sant, så er det gjerne det.

aPad er antagelig det dårligste produktet vi har hatt inne til test på mange, mange år. (Foto: Kurt Lekanger)

Terningkast: 1

+ Ingen

Treg. Elendig skjerm. Dårlig brukergrensesnitt. Ikke Android Market. Gammel Android-versjon. Treg skjermrotering. Dårlig byggekvalitet.

Apples iPad koster fra 4 000 kroner og opp mot 6 500 kroner for toppmodellen, og mange Android-baserte alternativer som Samsung Galaxy Tab er minst like dyre. Vi ble derfor nysgjerrige da vi mottok et nyhetsbrev fra den norske nettbutikken Ehub, med reklame for det Android-baserte nettbrettet «aPad». Nettbrettet koster nemlig ikke mer enn ca. tusen kroner pluss merverdiavgift.

Noen tregere?

Til en såpass lav pris forventer vi ikke mye, og vi kan se gjennom fingrene med plastikkfølelsen og den dårlige byggekvaliteten. Men vi forventer at produktet skal kunne brukes til det reklamen påstår det skal kunne brukes til. Når Ehub på sine nettsider skryter av hvor god skjermen er, og at den skal «gi deg en fantastisk visning av bilder og gjøre lesning av elektroniske bøker og surfing til en behagelig opplevelse», så forventer vi noe mer enn den litt blasse skjermen til aPad – som har veldig dårlig innsynsvinkel og som krever at du trykker veldig hardt på den for at den skal reagere.

Det verste er imidlertid at aPad er så treg at det noen ganger kan ta flere minutter (!) fra du snur skjermen til skjermbildet roterer. aPad er altfor treg til at du får noen særlig god opplevelse nesten uansett hva du måtte finne på å bruke den til.

Operativsystemet er Android 1.6 (eldgammel versjon!), og det er gjort noen tilpasninger i brukergrensesnittet. Men av en eller annen grunn mangler den vanlige Android Market. I stedet finner du noe som heter «App Market», som er langt fra like bra.

Av programmer som ligger forhåndsinstallert, nevner vi blant annet en e-bokleser, Documents To Go for visning av Microsoft Office-dokumenter, Androids standard e-postleser, samt programvare for avspilling av musikk, bilder og video. Men det meste går så tregt, at programmene er nesten ubrukelige. Vi forsøkte å installere andre programmer, og mye av det som vanligvis fungerer fint på andre Android-enheter, virket ikke i det hele tatt på aPad (den er blant annet altfor treg til å kunne kjøre det populære spillet Angry Birds).

Årets dårligste produkt?

Hvert år før jul kårer PC World Norge årets beste produkter. Selv etter å ha prøvd å legge en masse godvilje til og virkelig prøvd å gi aPad en sjanse, er vi fristet til å dele ut prisen «Årets verste produkt» til aPad. Den er nemlig så treg at det nesten er komisk, den har en elendig skjerm, dårlig batterilevetid – og minner mest av alt om et leketøy. Du får langt morsommere leketøy for tusen kroner.

Kilde: Idg

Skrevet av Kurt Lekanger

Kim

Daglig Leder hos Kims DataRep

Legg igjen en kommentar

Lukk meny
×

Handlekurv