Logitech Wireless Solar Keyboard K750 – Med solceller og gode tanker

Logitechs nye tastatur henter strøm fra lyset rundt deg, og er laget så miljøvennlig som mulig.

terningkast 5
plussIngen batteribekymringer. Behagelig i bruk. Stilig lysmålerfunksjon. Gir god samvittighet.
minusLitt for lavt.

For noen år siden var Grønn IT den store snakkisen i bransjen. Alt skulle være grønt og snilt mot miljøet. Så ble det plutselig ganske stille. Logitech gjør nå sitt for å minne oss på Grønn IT.

Logitech Wireless Solar Keyboard K750 skal være snillere mot miljøet enn det meste av pc-utstyr du omgir deg med. Det viktigste elementet er at du ikke lenger trenger å tenke på batterier som må byttes ut og leveres inn som e-avfall. Solar-tastaturet holdes nemlig i live av lys – takket være solceller på toppen av tastaturet. Solcellene lader et lite batteri som sitter inne i tastaturet, og er effektive at de skal klare seg kun med lyset fra pc-skjermen din. Vi har brukt tastaturet på et hjemmekontor med litt for sparsommelig med lys uten problem. Batteriet tar over om lysforholdene skulle bli for dårlige.

Batterier som må byttes ut eller lades opp har for så vidt ikke vært stort til ankepunkt på Logitechs tastaturer de siste årene. Vårt K350 Wave-tastatur har holdt det gående et års tid med svært aktiv bruk, og fortsatt ligger batteriene på rundt 50 prosent kapasitet. Det er uansett ikke dumt å få det som trengs av strøm fra sollyset som skinner inn vinduet, fra lampene i rommet, eller fra lyset fra pc-skjermen.

TEST: Logitech Unifying – Trådløst og overbevisende

Bort med slemme materialer

Ved siden av å spare miljøet for batterier som må byttes ut, garanterer Logitech også at tastaturet er fritt for PVC-plast. Selv innpakningen er snillere enn det vi normalt ser, og inneholder kun resirkulerbar papp. De eneste snevene av plast er de to små teipbitene som holder boksen lukket, samt plastbeskyttelsen på den blanke tastaturflaten. Om ikke perfekt, så i alle fall bedre enn normalt.

Ved siden av å holde liv i tastaturet kan solcellene også brukes som lysmåler. Et lite program måler lysforholdene i rommet, i tillegg til å si hvordan strømnivået er på det lille, oppladbare batteriet. Lysmåleren strekker seg fra et surt smilefjes til et fornøyd et, for å vise om du har gode nok lysforhold ved skrivebordet. På hjemmekontoret endte vi et stykke ned på den sure siden, noe som tyder på at det kanskje er på tide å kjøpe inn litt flere lamper.

Designmessig minner Solar Keyboard K750 litt om K800, som vi testet i fjor høst – flatt og stilrent. Overflaten er i blank plast, à la pianolakk – det følger med pusseklut for å holde det rent og pent. Det er mulig å løfte tastaturet litt i bakkant, slik at det blir litt mer som å bruke et større tastatur. Vi foretrekker det slik, mens andre nok kan foretrekke å ha det så flatt som mulig. Tasteflaten er omtrent som på en bærbar pc, med flate og lave taster.

TEST: Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 – Stilig, lavt og trådløst

Behagelig i bruk

I bruk er Solar Keyboard K750 overraskende behagelig. Tastaturer med lave og flate taster har gjerne litt kort og stutt vandring på tastene. K750 minner litt mer om et større tastatur i bruk. Tastevandringen og responsen er god, og det føles aldri stutt og tungt. Lyden er også akkurat slik i alle fall vi liker den, med avdempede, men tydelige klikk.

F-tastene fungerer også som hurtigtaster. Via en FN-tast plassert ved høyre Control-tast, får du tilgang til hurtigtaster for blant annet medieavspilling, lyd og et lite knippe programmer. En løsning som fungerer greit, og mange kjenner det nok igjen fra bærbare pc-er.

Tastaturet kobles til pc-en via Logitechs Unifying-teknologi. Har du allerede en Unifying-mottaker i pc-en er det en smal sak å hekte seg på denne. Det følger med en liten Unifying-mottaker, om du ikke allerede har det.

Konklusjon

Logitech Wireless Solar Keyboard K750 er ikke bare snillere mot miljøet, det er også et behagelig tastatur i bruk. Tastene har en behagelig vandring og respons, og takket være muligheten til å løfte tastaturet litt i bakkant blir det nesten som et større tastatur i bruk.

Ved siden av behagelige taster, er det selvsagt miljøaspektet og kulhetsfaktoren som teller her. Solcellene gjør at du slipper å bekymre deg for batterier som går tomme, samtidig som de også kan være et verktøy for å sjekke om du har det lyst nok på arbeidsplassen din. At Logitech har kuttet drastisk ned på plast i innpakningen, og kuttet helt ut PVC i tastaturet gjør at det føles enda litt bedre å bruke Logitech Wireless Solar Keyboard K750.

Kilde: idg.no

Legg igjen en kommentar

Lukk meny
×

Handlekurv