Thrustmaster MFD Cougar


MFD (multifunctional display) er den perfekte kompanjong for flyentusiaster som ønsker mer realisme og mindre bruk av mus. Mange foretrekker å investere i små USB skjermer, men det kan bli kostbart. Thrustmaster tilbyr nå en mye billigere løsning.

Design

TM Cougar MFDs er replika av displayene som sitter i F-16. De er USB-basert med hver sin USB-plugg og utstyrt med 20 knapper og 4 switcher hver seg, noe som gir deg hele 48 programmerbare knapper.
Displayene er laget i hard, sort plast og er i prinsippet rammer, men likevel virker de solide. Med i pakken følger det med flere ferdige layoutkort for blant annet MS flightsimulator. Det er også med kort for den generelle simulator og et sett med blanke kort som man kan fylle ut selv, slik at det blir lettere å huske hva som er programmert hvor. Vi gjør oppmerksom på at dette IKKE er USB-skjermer.
Displayene er designet med en fot som brettes ut hvor det festes to støtter i mellom panelet og foten. Disse støttene kan reguleres i forskjellige grader slik at man kan justere hellingen på displayene etter behov. Gradene du kan velge mellom er 39, 54 og 72. For dere som bygger cockpit kan føttene demonteres slik at displayene kan monteres på en flat overflate. Føttene er brede og utstyrt med anti-skli gummi, slik at de står støtt uten å flytte seg når man trykker på knappene.
Alle knappene er utstyrt med det samme grønne bakgrunnslyset man finner i F-16 NVIS (Night vision image system) og lysstyrken kan justeres eller skrus helt av.

Det eneste negative jeg kan sette fingern på er at støttebena er laget av plast. Er man ikke forsiktig kan disse knekke og jeg ser ikke bort i fra at det vil skje om man pakker de bort ofte.

Klikk for større bildeKlikk for større bildeKlikk for større bilde

Oppsett

Hele oppsettet er uhyre enkelt. Man plugger i kontrollene, laster ned drivere og software, installerer disse og man er i gang. Både for MS flightsimulator og DCS A-10C Warthog er denne pakken plug & play. Ingen konfigurasjoner av knapper er nødvendig. I tillegg følger det med flere profiler for andre spill med i programmeringssoftwaren T.A.R.G.E.T for blant annet IL2-1946, DCS Black Shark, DCS Flaming Cliffs 2 F-15 og Falcon AF.

T.A.R.G.E.T i seg selv er et relativt komplekst program med både script editor og et intuitivt grensesnitt for programmering av Thrustmasters kontrollere. Dette er også samme software som leveres sammen med Thrustmasters nye flaggskip TM A-10C Warthog HOTAS kontroller som vi kommer med en omtale av litt senere. Desverre sliter dette programmet med en rekke bugs for tiden, men TM jobber med saken og en ny versjon er i vente i nær fremtid. Det vil derfor komme en nærmere kikk på T.A.R.G.E.T i anmeldelsen av TMs A-10C Warthog HOTAS.

Funksjoner

– Den ideelle kompanjongen til alle joystikker.

– Kompatibel med alle flysimulatorer (Militære eller sivile) som støtter multi-USB.

– CD inkluderer Plug & Play profiler for “Microsoft® Flight Simulator X” og “Microsoft® Flight Simulator 2004”. (velg mellom 3 profiler: Generell / småfly / Airliner).

– Glem tastaturet og ta kontroll med realistiske flyinstrumenter for høyere realism i spill!

– 20 knapper + 4 switcher pr MFD = 48 programmerbare knapper totalt!

– Grønt baklys for knappene med justerbar styrke via software eller manuelt.

– 2 programmerbare LEDs pr MFD o identify the MFD during programming.

– Valgfri posisjon, anti-skli med justerbare føtter.

– 2 Plexiglass vinduer pr MFD til å sette inn sammen med ferdigtrykte layoutkort for “Microsoft® Flight Simulator X” (Hvert kort har layout som korresponderer med 3 valg: Generell / småfly / Airliner).

Klikk for større bildeKlikk for større bildeKlikk for større bilde

Ytelse

Med hele 48 konfigurerbare knapper i både T.A.R.G.E.T og DirectX er dette en solid kompanjong til dine flysimulatorer. Men selv om disse er beregnet til simulatorer fungerer de også til hvilket som helst annet spill du måtte ønske å bruke de til.

Konklusjon

Karakter
5
Design  
Oppsett  
Funksjoner  
Ytelse  
Lesernes karakter
4.0   3 stemmer
Oppsummert
Positivt:
-Enkel å sette opp.
-Plug & Play med de kjente simulatorene.
Negativt:
-Støtteben av plast som lett kan knekke.
Thrustmaster gir oss her et relativt billig alternativ for de som ikke ønsker å bruke mye penger på USB-skjermer. Cougar pakken fungerer knirkefritt. At displayene er plug & play til flere simulatorer og at det følger med en rekke ferdige oppsett i T.A.R.G.E.T er et stort pluss. Denne pakken kan jeg trygt anbefale til flyentusiaster som ønsker litt mer realisme og mindre bry med bruk av mus.

Desverre er det vanskelig å få tak i disse i Norge av en eller annen merkelig grunn. Men det er en rekke internasjonale nettbutikker som tilbyr pakken for ca 500-600Kr.

Kilde: itpro

Legg igjen en kommentar

Lukk meny
×

Handlekurv